Žuto-crni u ponedeljak, 8. januara, zakoračili u novu sportsku godinu

JOŠ JEDAN KRUG


Zaslužen odmor je prošao, novogodišnji i božićni praznici-takođe, pa je pravo vreme za početak priprema pred nastavak SEHA lige i start plej-ofa elitnog srpskog nadmetanja. Rukometaši Dinama su uobičajenim testiranjem krenuli u novi ciklus i najavili borbu na dva fronta. Ambicije kluba nisu tajna, želja je sam vrh Super lige i dostojan otpor svima u regionalnom nadmetanju, a s tim u vezi, ne iznenađuje angažovanje Ivana Dimitrijevića, iskusnog, nekadašnjeg igrača beogradskog Partizana i internacionalca koji je nastupao u Nemačkoj, Austriji i Rumuniji. Nasmejano lice novajlije dobar je znak, a nema sumnje da će novi levi bek Dinama doprineti boljitku kluba.

Ivan Petković, kao i uvek do sada, napravio je bogat plan i program rada, a reklo bi se, sve će vrcati od zanimljivih treninga i dobrih utakmica tokom priprema. Pančevci će se tokom januara u prijateljskim mečevima nastupiti s Politehnikom iz Temišvara, Metaloplsatikom, a pri kraju meseca igraće i na turniru RK Partizan-povodom sedam decenija postojanja ovog uglednog sportskog kolektiva, a rivali će im biti Vojvodina, Željezničar i domaćin. Već 3. februara dinamovci nastavljaju i takmičenje u kupu Vojvodine, a u Kikindi će se sastati, u polufinalu, s istoimenim rivalom. Takođe, već je poznato, 11. februara nastavlja se SEHA liga, a Pančevci će ugostiti Meškov.

Zgusnut raspored, reklo bi se, ali i ne može drugačije, ako se želi na sam vrh srpskog rukometa. Dinamovci više ne kriju, ne žele da budu na egzistencionalnoj periferiji, već da započet posao uspešno privedu kraju. Proces je pokrenut, sada samo treba biti uporan, vredan i ne odustajati od svojih snova.

BIG A PICTURE (ŠIRA SLIKA)

Šta smo naučili u poslednje vreme i otkud engleski u podnaslovu ovog teksta? Prosto, ponekad je jednostavnije tako objasniti šta se hoće. Možda treba biti još precizniji, pa istaći. U novije vreme, ljudi koji vode RK Dinamo, stručni štab, igrači, ali i svi drugi koji su u vezi s klubom, dobro su razumeli i sigurno neće žrtvovati važno zbog hitnosti. Uvek treba, kad je reč o ambicijama, postaviti širu sliku u krupni plan. Da se usklade želje s mogućnostima, da je neophodno shvatiti da ste u igri samo dok beležite napredak i da vas cene kad ostvarujete obećano.
Da li Pančevci mogu još više, skroz do samog vrha, pokazaće vreme. Ono što je već sada jasno, naišli su na zlato, pa treba nastaviti s kopanjem, što bi se reklo.

Ove godine, RK Dinamo proslaviće sedam decenija postojanja. Redak je to jubilej u srpskom sportu, ali, nije reč samo o godinama koje su ostale zapisane u vremenu. Više je naglasak na proslavi sporta, decenijskom nastojanju da se ostane dostojanstven, voljen i poštovan. Sve je to dinamovcima pošlo za rukom. S tim u vezi, kao što je ljubav obnovljiv izvor, tako i sportski uspeh stalno traži nove heroje. Biće super ako ova generacija žuto-crnih zlatnim slovima ispiše najbolju stranicu u svojoj istoriji. Samo treba verovati u to. 

Napred Dinamo! 

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -